Landelijke expositie WIJ….doorbreken de cirkel van geweld is geopend

Meer dan 25 gemeenten/regio’s zetten de landelijke expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld in, om huiselijk geweld en kindermishandeling in hun regio bespreekbaar te maken. Van 3 juni tot 24 juni is de gratis buitenexpositie te zien in Parkstad, op het van Grunsvenplein (voor het theater) in Heerlen. Wethouder Jordy Clemens uit Heerlen opende samen met de directeur van Open Mind Mirjam Bekker deze expositie.

28 portretten laten zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, door voor iemand anders dat steuntje in de rug te zijn, dat beetje extra aandacht te geven waardoor die persoon zelf de stap kan zetten om de cirkel van geweld te doorbreken.

Tegelijkertijd is de hulpapp.nl gelanceerd om burgers sneller in contact te brengen/te schakelen met ondersteuning in de buurt, in de eigen gemeente. De hulpapp.nl is ontwikkeld door een ervaringsdeskundige Stephanie Leyenaar van Stichting “de juiste schakel”. De hulpapp.nl is doorontwikkeld met behulp van het programma Geweld hoort nergens thuis.

Bekijk het filmpje van de opening in Heerlen op 3 juni