Ouderenwerk

Zo lang mogelijk thuis in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Om dat mogelijk te maken is er vaak hulp of advies nodig. Welsun ondersteunt u onder andere hierbij! Uiteraard zijn deze ondersteuning en/of advies gratis.
Iedere inwoner van Landgraaf van 55 jaar of ouder kan een beroep doen op advies van en ondersteuning door de medewerkers en vrijwilligers van Welsun. Bent u 75 jaar dan wordt u actief benaderd door de afdeling Ouderenwerk.
Onze professionals en vrijwilligers zijn betrokken en luisteren naar uw persoonlijke verhaal, zodat ze vervolgens gericht in actie kunnen komen. Zij ondersteunen u door het beantwoorden van vragen, het vinden van oplossingen en het verwijzen naar de juiste instanties.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

• Wilt u graag zo lang mogelijk op een prettige manier zelfstandig thuis blijven wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving, waar u de zaken kunt regelen zoals u dit zelf wilt? Ook wanneer u mogelijk gezondheidsproblemen of problemen van andere aard ondervindt? Om dan toch zelfstandig te kunnen blijven wonen, moeten er vaak voorzieningen worden getroffen. Welsun staat u graag terzijde bij het beantwoorden van uw vragen en bij het vinden en verwijzen naar de juiste voorzieningen.
• Voelt u zich eenzaam, doordat bijvoorbeeld uw partner is overleden, uw familie en vrienden wegvallen, uw kinderen ver weg wonen of om welke reden dan ook? Wilt u graag eens ergens naar toe gaan om anderen te ontmoeten, om samen een hobby uit te oefenen of om zomaar eens een kopje koffie met iemand te drinken? Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het vinden van een passende activiteit.
• Heeft u moeite met het invullen van de steeds moeilijker wordende formulieren of met het bijhouden van uw eigen administratie? Heeft u niemand die u hierbij kan ondersteunen? Wij kunnen u van dienst zijn!
Voor het invullen van belastingformulieren wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd.
• Huiskamerprojecten
Vindt u het leuk om actief bezig te zijn of gewoon een praatje te maken dicht bij huis in de eigen vertrouwde omgeving? Dan zijn de huiskamerprojecten wellicht iets voor u. Dit zijn goed bereikbare ontmoetingsruimten voor recreatieve-, creatieve-, informatieve- en ontmoetingsactiviteiten. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.