Schuldhulpverlening

Heb je schulden en zie je geen mogelijkheid om deze af te lossen? Geef je elke maand meer uit dan je ontvangt? Heb je geen overzicht meer over jouw financiële situatie? Dan kun je je melden bij Welsun. Hier staan betrokken mensen klaar om samen met jou naar jouw financiële situatie te kijken en je waar mogelijk te ondersteunen. Uiteraard is onze ondersteuning gratis!

Iedere inwoner van de gemeente Landgraaf komt in aanmerking voor ondersteuning. Je hoeft je alleen maar bij ons te melden.

De medewerkers van Welsun zijn betrokken en luisteren naar jouw persoonlijke verhaal, zodat ze vervolgens gericht in actie kunnen komen. Uiteraard zal er vertrouwelijk met jouw gegevens worden omgegaan.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Door tegenslag in je leven kun je in financiële of andere problemen komen. Mocht dit zo zijn, dan kun je je te allen tijde melden bij Welsun. Wij nodigen jou dan uit voor een eerste gesprek. In dit gesprek bepalen we samen met jou, waarmee je geholpen wilt worden. Wellicht heb je genoeg aan één gesprek, waarna je weer op eigen kracht verder kunt. Maar soms is er meer nodig. In dat geval maken wij samen met jou een plan voor een vervolgtraject.

Vervolgtraject

Ondersteuning door een budgetcoach
De budgetcoach ondersteunt je bij het ordenen van jouw thuisadministratie en het opstellen van een huishoudboekje.
Schuldhulpverlening
Bij schuldhulpverlening wordt eerst gekeken naar de schulden die je op dit moment hebt. Vervolgens wordt samen gekeken naar een mogelijke oplossing voor deze schulden. Welsun heeft hiervoor deskundige maatschappelijk werkers in huis. Mogelijk zijn de schulden aanleiding tot een traject schuldregeling. Hiervoor werkt Welsun nauw samen met de Krediet Bank Limburg (KBL).
Formulierenbrigade
Zijn er formulieren die je niet begrijpt of niet zelfstandig kunt invullen, ook niet met steun van familie of vrienden, dan kan een geschoolde vrijwilliger van Welsun je hierbij ondersteunen.
Hulp bij persoonlijke problemen
Vaak hangen financiële problemen samen met andere problemen in jouw leven. Denk hierbij aan relatie-, woon-, verslavings- en/of gezondheidsproblemen. Een maatschappelijk werker van Welsun kan je bijstaan om deze problemen aan te pakken!