Corona update

Tijdens de persconferentie van 18 juni is aangekondigd dat vanaf 26 juni weer veel meer mogelijk is. Bijna alles wordt versoepeld. Half augustus zal het kabinet weer naar de laatste stap kijken. 

Maar het coronavirus is nog niet weg, dus de basismaatregelen blijven gehandhaafd (handen wassen, 1,5 meter afstand en thuisblijven en testen bij klachten).

De belangrijkste maatregelen:
-mondkapjes binnen blijven verplicht waar 1,5m afstand niet kan
-openingstijden terug naar normaal met sommige beperkingen
-amateurwedstrijden (met publiek) mogen weer
-sommige evenementen kunnen worden bezocht met een bewijs
(vaccinatie/negatieve test/herstelbewijs)

Nadere informatie over wat dit voor de dienstverlening van Welsun betekent volgt binnenkort.

Wij zijn telefonisch bereikbaar, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur (pauze van 12.30-13.00 uur). Telefoonnummer 045-5323636.

HULPAPP.NL

Sinds 3 juni is de hulp app in werking.

Heb je te maken met huiselijk geweld: seksueel geweld, lichamelijk geweld, geestelijk geweld, financiële uitbuiting, eergerelateerd geweld, kindermishandeling, gaslighting , stalking, mannemishandeling etc, en wil je hier hulp bij ?

De hulp app, is een app waarin je op een snelle manier kunt zoeken naar de geschikte hulp in jouw gemeente.

Landelijke expositie WIJ….doorbreken de cirkel van geweld is geopend

Meer dan 25 gemeenten/regio’s zetten de landelijke expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld in, om huiselijk geweld en kindermishandeling in hun regio bespreekbaar te maken. Van 3 juni tot 24 juni is de gratis buitenexpositie te zien in Parkstad, op het van Grunsvenplein (voor het theater) in Heerlen. Wethouder Jordy Clemens uit Heerlen opende samen met de directeur van Open Mind Mirjam Bekker deze expositie.

28 portretten laten zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, door voor iemand anders dat steuntje in de rug te zijn, dat beetje extra aandacht te geven waardoor die persoon zelf de stap kan zetten om de cirkel van geweld te doorbreken.

Tegelijkertijd is de hulpapp.nl gelanceerd om burgers sneller in contact te brengen/te schakelen met ondersteuning in de buurt, in de eigen gemeente. De hulpapp.nl is ontwikkeld door een ervaringsdeskundige Stephanie Leyenaar van Stichting “de juiste schakel”. De hulpapp.nl is doorontwikkeld met behulp van het programma Geweld hoort nergens thuis.

Bekijk het filmpje van de opening in Heerlen op 3 juni

Corona update 28.05.2021

Tijdens de persconferentie op dinsdag 28.05 meldt de premier dat het ergste nu achter de rug lijkt. Inmiddels zijn 9 miljoen mensen gevaccineerd en de cijfers gaan sneller dan verwacht de goede kant uit. Daarom heeft de regering besloten op zaterdag, 5 juni de volgende stap (stap 3) in de versoepelingen te zetten. De belangrijkste punten zijn:

  • restaurants en café’s mogen nu ook binnen open, maximaal 50 personen met vaste zitplaatsen.
  • nieuwe sluitingstijd wordt 22.00 uur en ook alcohol mag dan worden verkocht tot 22.00 uur.
  • sportscholen, dansscholen en muziekscholen mogen weer groepslessen geven.
  • thuis mogen 4 in plaats van 2 mensen worden ontvangen.
  • musea, bioscopen en theaters mogen weer open (maximaal 50 bezoekers).

De basisregels blijven tijdens deze stap van kracht (1,5 meter afstand, handen wassen, blijf thuis bij klachten en laat je testen).

De regering hoopt op 30 juni de geplande stappen 4 en 5 te kunnen nemen, waardoor weer meer mogelijk wordt.

Voor Welsun heeft dit nog geen directe gevolgen. Wij blijven tot nader order dan ook uitsluitend telefonisch bereikbaar, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur (pauze van 12.30-13.00 uur).
Telefoonnummer 045-5323636.

Huiselijk geweld

Uitnodiging voor buitenexpositie WIJ…

Op 3 juni openen Jordy Clemens, wethouder gemeente Heerlen en Stephanie Leyenaar, een ervaringsdeskundige, de buitenexpositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld in Parkstad. Daarnaast lanceren zij op dat moment ook de HULPAPP.NL voor Parkstad.

De expositie vertelt verhalen van mensen die met geweld te maken hebben gehad. Hierdoor ziet u dat het iedereen kan overkomen.

Je kunt de buitenexpositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld bezoeken van 3 juni tot 24 juni op het van Grunsvenplein (bij het theater in Heerlen). De tentoonstelling is onderdeel van de regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Parkstad.

Klik hier voor meer informatie.