‘We zijn zelf het medicijn’

 

Landgraaf staat dit jaar in het teken van de campagne “we zijn zelf het medicijn” van het Alzheimer Centrum Limburg. Doel van de campagne is om mensen bewust te maken van preventie van dementie. Op donderdagavond 24 januari wordt de campagne in Landgraaf feestelijk afgesloten in de Pinkpopzaal van het Burgerhoes. Alle inwoners uit Landgraaf zijn welkom om deze avond bij te wonen.

Voor meer informatie kun je op bijgevoegde link klikken: Uitnodiging feestelijke afsluiting

Tijdelijk aangepaste openingstijden Vrijwilligerscentrale

In verband met omstandigheden is onze vrijwilligerscentrale tijdelijk gesloten op maandag en vrijdag.

Op dinsdag tot en met donderdag is de centrale gewoon geopend tussen 9u-12.30u.

Uiteraard kunt u op de gesloten dagen wel altijd naar ons mailen: vrijwilligerscentrale@welsun.nl. Wij zullen deze mail zo spoedig mogelijk oppakken.

Onze oprechte excuses voor het ongemak!

 

Grote Gezondheidsmarkt in en rondom wijkpunt SUN-Plein te Nieuwenhagen

Zaterdag 26 januari van 13.00 tot 17.00 uur.

In het kader van ‘Gezond in Nieuwenhagen’ vindt op zaterdag 26 januari in en rondom wijkpunt SUN-plein voor jong en oud een grote gezondheidsmarkt plaats. Naast het wijkpunt, met onder andere de grote Harmoniezaal, opent ook fysiotherapie Nieuwenhagen van het Medisch centrum Nieuwenhagen, Yogacentrum Landgraaf, sportpark Heigank (SVN), hobbyzaak Elisa, Tuto Modo, fietsenwinkel Bike Nation Landgraaf (Heigank) en Vitaliteitscentrum Förster (Hoogstraat) hun deuren.

Diverse verenigingen, welzijns- en zorgorganisaties en ondernemers verlenen hun medewerking aan deze gezondheidsmarkt.  Naast informatie, workshops, demonstraties en lezingen op het gebied van: ‘(meer) bewegen, gezonde voeding en een actieve levensstijl’ wordt onder andere ook informatie vertrekt over het project MijnBreincoach (preventieproject om dementie te voorkomen), JOGG  (Jongeren Op Gezond Gewicht), valpreventie, het GALM-project, gezonde voeding door een voedingscoach en vitaliteitscentrum, Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO), Yoga, Thai Chi, verschillende hobby mogelijkheden en recreatieve en creatieve activiteiten.

 Grote zaal:

In de grote Harmoniezaal treft u stands aan van diverse instanties zoals zorginstelling Meander, New Life Style (bewegings- en ontspanningsactiviteiten), Snap Fitness, PH DES (o.a. GALM project), Alzheimer stichting (preventie project MijnBreincoach), The Move Factory en Welsun.

Naast informatie stands worden gedurende de middag diverse demonstraties gegeven zoals Line Dance, Zumba, gymnastiek en andere bewegingsactiviteiten.

Kleine zaal:

De kleine zaal kent het thema ‘Gezonde voeding’. Hier zal voedingscoach Adré Mosterd lekkere en gezonde hapjes verzorgen, laat de GGD zien hoeveel suiker in dranken zit, kunt u informatie verkrijgen over allergieën en kunt u kennis maken met gezonde voeding van Biobites.

Activiteitenruimte:

Een ‘actieve levensstijl’ is het motto In de activiteitenruimte. Hier kunt u kennismaken en actief deelnemen aan allerlei activiteiten die in en rondom wijkpunt SUN-plein worden georganiseerd. U kunt hier kennismaken met mandala, zelf muziek maken, kennis maken met de activiteiten van de huiskamerprojecten (zoals bridgen en computeren) en diverse andere creatieve-, recreatieve-, en ontmoetingsactiviteiten. Bibliotheek Landgraaf verzorgt hier een stand met boeken over de thema’s die binnen de markt aan bod komen, te weten: (Meer) bewegen gezonde voeding en een actieve levensstijl’.

De gezondheidsmarkt is voor iedereen en voor alle leeftijden gratis te bezoeken. En zoals u kunt lezen is er dus voor ieder wat wils op deze interactieve markt. Dus kom eens een kijkje nemen, deelnemen of proeven tijdens de Gezondheidsmarkt op zaterdag 26 januari in wijkpunt SUNPlein.

Wijkpunt SUN-plein en de andere 7 locaties zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Het adres van wijkpunt SUNPlein is Sun-Plein 19. Van hieruit zijn ook de andere deelnemende locaties aan de Beuteweg, Hoogstraat en Heigank via bewegwijzering makkelijk bereikbaar.

Tot zaterdag 26 januari.

 

Heropening Jongerenhome de BASEMENT

In de wijk Abdissenbosch in Landgraaf ligt jongerenhome de Basement in de kelder van het speeltuingebouw.

Na een periode waarin dit jongerenhome weinig gebruikt is gaan de jongerenwerkers van Welsun samen met jongeren uit de wijk dit jongerenhome een hele nieuwe start geven. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang!

Dit jongerenhome is een plek voor de jongeren waar zij zich prettig voelen,  waar ze sociale contacten opdoen en terecht kunnen in hun vrije tijd.

Begin 2019 wordt de heropening van jongerenhome de Basement gevierd met een spetterend openingsfeest! Hou de website van Welsun in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Heb je ideeën, vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Amiée Laurense, jongerenwerkster bij Welsun. Bel 06-83873668 of stuur een e-mail naar amiee.laurense@welsun.nl.

Afbeeldingsresultaat voor heropening