Gezondheidsmarkt 26 januari

Grote Gezondheidsmarkt in en rondom wijkpunt SUNPlein te Nieuwenhagen.

 

Zaterdag 26 januari van 13.00 tot 17.00 uur.

In het kader van ‘Gezond in Nieuwenhagen’ vindt op zaterdag 26 januari in en rondom wijkpunt SUN-plein voor jong en oud een grote gezondheidsmarkt plaats. Naast het wijkpunt, met onder andere de grote Harmoniezaal, opent ook fysiotherapie Nieuwenhagen van het Medisch centrum Nieuwenhagen, Yogacentrum Landgraaf, sportpark Heigank (SVN), hobbyzaak Elisa, Tuto Modo, fietsenwinkel Bike Nation Landgraaf (Heigank) en Vitaliteitscentrum Förster (Hoogstraat) hun deuren.

Diverse verenigingen, welzijns- en zorgorganisaties en ondernemers verlenen hun medewerking aan deze gezondheidsmarkt.  Naast informatie, workshops, demonstraties en lezingen op het gebied van: ‘(meer) bewegen, gezonde voeding en een actieve levensstijl’ wordt onder andere ook informatie vertrekt over het project MijnBreincoach (preventieproject om dementie te voorkomen), JOGG  (Jongeren Op Gezond Gewicht), valpreventie, het GALM-project, gezonde voeding door een voedingscoach en vitaliteitscentrum, Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO), Yoga, Thai Chi, verschillende hobby mogelijkheden en recreatieve en creatieve activiteiten.

 Grote zaal:

In de grote Harmoniezaal treft u stands aan van diverse instanties zoals zorginstelling Meander, New Life Style (bewegings- en ontspanningsactiviteiten), Snap Fitness, PH DES (o.a. GALM project), Alzheimer stichting (preventie project MijnBreincoach), The Move Factory en Welsun.

Naast informatie stands worden gedurende de middag diverse demonstraties gegeven zoals Line Dance, Zumba, gymnastiek en andere bewegingsactiviteiten.

Kleine zaal:

De kleine zaal kent het thema ‘Gezonde voeding’. Hier zal voedingscoach Adré Mosterd lekkere en gezonde hapjes verzorgen, laat de GGD zien hoeveel suiker in dranken zit, kunt u informatie verkrijgen over allergieën en kunt u kennis maken met gezonde voeding van Biobites.

Activiteitenruimte:

Een ‘actieve levensstijl’ is het motto In de activiteitenruimte. Hier kunt u kennismaken en actief deelnemen aan allerlei activiteiten die in en rondom wijkpunt SUN-plein worden georganiseerd. U kunt hier kennismaken met mandala, zelf muziek maken, kennis maken met de activiteiten van de huiskamerprojecten (zoals bridgen en computeren) en diverse andere creatieve-, recreatieve-, en ontmoetingsactiviteiten. Bibliotheek Landgraaf verzorgt hier een stand met boeken over de thema’s die binnen de markt aan bod komen, te weten: (Meer) bewegen gezonde voeding en een actieve levensstijl’.

Overige externe locaties:

Fysiotherapie Nieuwenhagen: Locatie: Medisch Centrum Nieuwenhagen/ Beuteweg: tussen 13.00 en 16.30 uur kan men doorlopend terecht voor een Fitscan;

Locatie: Yogacentrum Landgraaf/ SUN-Plein: tussen 13.30 en 15.00 uur vindt hier een Valpreventietraining plaats.

Fietsenzaak Bike Nation Landgraaf: Heigank: mogelijkheid om een proefrit te maken met een e-bike.

Vitaliteitscentrum Förster/ Hoogstraat, Toto Moto, Hobbyzaak Elisa en Yoga centrum Landgraaf: doorlopend open dag.

 

De gezondheidsmarkt is voor iedereen en voor alle leeftijden gratis te bezoeken. En zoals u kunt lezen is er dus voor ieder wat wils op deze interactieve markt. Dus kom eens een kijkje nemen, deelnemen of proeven tijdens de Gezondheidsmarkt op zaterdag 26 januari in wijkpunt SUNPlein.

Wijkpunt SUN-plein en de andere 7 locaties zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Het adres van wijkpunt SUNPlein is Sun-Plein 19. Van hieruit zijn ook de andere deelnemende locaties aan de Beuteweg, Hoogstraat en Heigank via bewegwijzering makkelijk bereikbaar.

Tot zaterdag 26 januari.